Tuesday, September 10, 2013

Jom Langsing

By on 6:15 PM
Untuk Anda Yang Inginkan Badan Yang Langsing dan Sihat.. Tetapi..

Sudah Jemu Dengan Pelbagai Kaedah Rawatan, Senaman, Ubat-ubatan Mahupun Amalan Diet Menguruskan Badan Yang Tidak Pernah Berhasil?

Mari Saya Tunjukkan Anda Teknik, "Bagaimana Menguruskan Badan Dengan Mudah & Selamat TANPA Perlu Mengambil Sebarang Pil Mahupun Menjalani Rawatan Pelangsingan Yang Mahal!"

 
PER : Bagaimana Menguruskan Badan Secara HOLISTIK!
Assalammualaikum & salam sejahtera...
Adakah anda mengalami masalah berat badan yang berlebihan? Sudah mencuba perlbagai produk kesihatan tetapi tidak nampak sebarang hasil? Tiada masa untuk bersenam kerana terlalu sibuk dengan urusan kerja dan keluarga? Selalu menjadi sindiran rakan-rakan serta keluarga kerana memiliki saiz badan yang agak besar? Kurang berkeyakinan di khalayak ramai disebabkan bentuk badan yang tidak menarik?
Usah risau! Mari saya tunjukkan anda.. "Bagaimana Anda Boleh Menguruskan Badan & Memiliki Tubuh Badan Yang Sihat!"

CARA MENGURUSKAN BADAN

Apabila seseorang menghadapi masalah berat badan, perkara pertama yang selalu dilakukan ialah.. (1) DIET!. Mereka akan mula mengurangkan makan nasi, kurangkan makan daging, kurangkan makan-makanan berlemak dan sebagainya. Kemudian, mereka akan (2) BERSENAM. Tujuannya adalah untuk membakar kalori serta lemak yang banyak tersimpan di dalam tubuh. Langkah seterusnya, mereka juga akan cuba (3) MENDAPATKAN DAN MENGGUNAPAKAI PRODUK-PRODUK PELANGSINGAN , seperti makanan, minuman mahupun alat mengempiskan perut. Jika semua ini tidak berhasil, (4) MENDAPATKAN RAWATAN DI PUSAT PELANGSINGAN adalah pilihan yang terakhir dan kosnya pula boleh mencecah ribuan ringgit.
Semua teknik ini tidak salah, malah ada sesetengah darinya memang diakui berkesan dan dapat membantu anda menguruskan badan. Namun begitu, satu persoalan yang timbul, sampai bilakah anda perlu melakukan perkara ini? Adakah anda perlu menahan diri untuk makan makanan yang enak selamanya? Adakah anda perlu mengambil makanan kesihatan itu sehingga ke akhir hayat anda? Adakah setiap bulan anda perlu ke pusat pelangsingan untuk mendapatkan rawatan sehingga tua? Semua itu melibatkan kos perbelanjaan yang sangat tinggi... maklumlah, kaedah ubat-ubatan serta perawatan ini, selalunya, hanya memberikan kesan yang sementara sahaja. Apabila anda berhenti mengambilnya, tubuh anda akan mula membesar semula.

APAKAH JALAN PENYELESAIANNYA?

Untuk menyelesaikan masalah "kurus sementara" ini atau "yo-yo effect" atau dikenali juga dengan nama"kembang-kempis" ini, satu kaedah rawatan secara "alami / semulajadi / natural" perlulah diguna pakai. Dimana, menerusi kaedah ini, KESANNYA ADALAH BERPANJANGAN, dan apa yang lebih penting! Ianya TIDAK MEMERLUKAN SEBARANG KOS!.... saya namakan kaedah rawatan ini sebagai RAWATAN HOLISTIK!
Ianya adalah menggunakan sepenuhnya KUASA MINDA!
 

BAGAIMANA "KUASA MINDA" BOLEH MENGURUSKAN BADAN?

Kali pertama mendengar perkara ini, sudah pastinya membuatkan anda berasa pelik dan ragu-ragu! Tetapi, biar saya ceritakan kepada anda serba sedikit pengalaman saya.
Semuanya bermula pada tahun 2000, selepas saya melahirkan anak saya yang pertama. Dari berat badan 46kg, kini, berat saya menjadi 70kg. Ianya bukan sahaja menyakitkan mata, tetapi, turut menganggu kestabilan emosi dan keyakinan dalam diri saya.
Jesteru itu, saya mula mencuba pelbagai produk pelangsingan yang terdapat di pasaran. Sebutlah apa sahaja produk pelangsingan, semuanya telah saya cuba. Namun, tiada satu pun yang menampakkan hasil. Hinggalah pada suatu hari, saya diperkenalkan oleh rakan kepada satu pusat rawatan pelangsingan badan. Alhamdullilah, saya berjaya menurunkan berat badan dari 70kg kepada 62kg. Ianya mengambil masa hampir 2 tahun. Ya! 2 Tahun untuk penurunan sebanyak 8kg. Ianya agak lama..
Selepas itu, berat badan saya kekal disitu, rawatan di pusat pelangsingan badan sudah tidak lagi memberikan kesan dalam penurunan badan saya. Lebih-lebih lagi, saya sudah mula sibuk dengan karenah anak-anak serta pengajian sarjana yang saya ambil. Ia menyebabkan segala jadual pemakanan serta senaman yang dicadangkan oleh pusat rawatan pelangsingan tersebut tidak dapat saya ikuti lagi dengan teratur. Perkara ini telah menyebabkan kesan negatif kepada diri saya dimana, saya disahkan menghadapi masalah tekanan darah tinggi serta kitaran haid yang tidak teratur.
Bermula dari saat itu, ianya memberikan saya satu tekanan untuk mencari alternatif dan jalan penyelesaian yang lebih mudah, lebih menjimatkan kos dan paling penting, tidak memberikan kesan sampingan.
Akhirnya, saya temui jalan penyelesaian tersebut, ianya adalah menerusi kaedah rawatan secara alami, iaitu menggunakan kuasa minda serta perawatan islam.
Saya telah mencuba sendiri teknik perawatan ini, alhamdulilah... dalam masa 3 bulan, berat badan saya telah turun sebanyak 7kg. Apa yang lebih seronok, ianya adalah PERCUMA!, tidak perlu membeli dan menggunakan sebarang ubat-ubatan yang berbahaya yang boleh menyebabkan kesan sampingan seperti kanser dan sebagainya.
Bertitik-tolak dari kejayan itu, maka saya mengambil keputusan untuk berkongsikan teknik ini kepada orang lain yang mungkin menghadapi masalah yang sama, seperti mana yang pernah saya lalui dulu. Jadi, saya telah mengambil inisiatif ini dengan mendokumentasikan teknik tersebut, dan akhirnya, wujudlah sebuah ebook yang diberi judul...
 

JOM LANGSING, RAHSIA MENGURUSKAN BADAN SECARA HOLISTIK

Di dalam ebook ini, saya membongkarkan, bagaimana minda berfungsi serta peranannya di dalam membentuk kesihatan tubuh badan serta bentuk fizikal tubuh anda.
Anda akan didedahkan dengan TEKNIK MUDAH RAHSIA OTAK KIRI DAN OTAK KANAN dalam menjayakan impian langsing serta bagaimana INTERAKSI emosi, minda dan spritual serta pemakanan dan gaya hidup mempunyai pengaruh langsung dalam menjayakan impian langsing anda.
Turut dibongkarkan juga, peranan lontaran minda, sistem kepercayaan , serta monolog diri dan ketidakjujuran dalam menjayakan impian, yang boleh menjadi PERANGKAP di dalam menggagalkan impian anda untuk kurus dan langsing.
Anda juga akan dijelaskan mengenai pengaruh STRESS serta KONSEP KENDIRI yang boleh menyebabkan peningkatan terhadap berat badan tubuh anda.
                

ISI KANDUNGAN EBOOK INI

Untuk memberikan anda gambaran yang lebih jelas tentang kandungan ebook ini, disini saya sertakan senarai isi kandungan yang terdapat di dalam ebook ini.
PENDAHULUAN
BAB 1 : SEJARAH DAN LATAR BELAKANG
Sedikit kisah pengalaman saya serta bagaimana saya menemui teknik pelangsingan secara holistik ini.
BAB 2 : ISU BERAT BADAN (OBESITI) & KESEJAHTERAAN DIRI
Mengupas tentang isu berat badan dari beberapa pakar dan bagaimana ia mempengaruhi pembentukan personaliti serta keyakinan individu.
BAB 3 : BODY MASS INDEX & KESIHATAN TUBUH
Untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal, anda perlu tahu terlebih dahulu kedudukan anda dan apakah tahap kesihatan tubuh anda.
BAB 4 :  INTERAKSI MINDA, EMOSI, SPRITUAL DAN PENINGKATAN BERAT BADAN
Ketahui hubungkaitnya antara minda-emosi-rohani serta perubahan berat tubuh badan anda.
BAB 5 : SAINS MINDA & KUASA _____ DALAM MENJAYAKAN MISI LANGSING
Membongkarkan satu teknik serta amalan mudah yang sering diabaikan, tetapi mempunyai kuasa keberkesanan yang menakjubkan. Amat RUGI jika anda tidak menyedarinya.
BAB 6 : FUNGSI MINDA DALAM MENJAYAKAN MISI LANGSING
Ketahui fungsi-fungsi bahagian otak serta jenis-jenis gelombang minda yang boleh anda gunakan untuk membantu anda mendapatkan bentuk badan yang langsing dan sihat.
BAB 7 : RAHSIA PERSEPSI TUBUH & HUKUM _____________
Penggunaan kuasa minda & hukum__________ dalam konteks mendapatkan bentuk tubuh badan yang langsing dan ideal.
BAB 8 : KAEDAH MINDA _______ DALAM MENJAYAKAN IMPIAN LANGSING
Ketahui 4 teknik penggunaan minda yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing.
BAB 9 : TESTIMONIAL
Sedikit kisah kejayaan saya di dalam mengamalkan teknik ini.
PENUTUP
                

BADAN YANG LANGSING BUKAN LAGI SEKADAR ANGAN-ANGAN...

Sekarang bayangkan kehidupan anda yang lebih sihat dan ceria. Dengan tubuh badan yang lebih langsing, keyakinan diri anda sudah pastinya lebih tinggi. Tiada lagi sindiran dan "gurauan panas" yang menyakitkan telinga dan hati akan didengari dari rakan-rakan anda. Sudah pastinya mereka akan "terkejut beruk" dengan penampilan diri anda yang baru.
Apa yang lebih penting! Anda kini akan berasa lebih bertenaga, cergas dan sihat. Risiko untuk menghidapi penyakit juga akan berkurangan.
Jika anda masih gadis, pasti ramai jejaka akan mula menunjukan minat dan ingin mendampingi anda. Tetapi, jika sudah bersuami, pastinya si suami akan berasa bangga dan lebih menyanyangi anda. Tidaklah beliau berasa malu-malu lagi untuk membawa anda keluar bersama-sama ke majlis-majlis yang beliau hadiri

BERAPAKAH HARGA EBOOK INI?

Berapakah pelaburan yang sanggup anda keluarkan untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal serta tubuh badan yang sihat? Apa yang lebih penting, dengan ilmu "menguruskan badan secara holistik" ini, ia bukan sahaja akan membantu anda mengembalikan semula keyakinan dalam diri anda, malah ia juga boleh digunakan untuk membantu anda memperolehi apa sahaja perkara yang anda idamkan di dalam hidup ini. Rumahtangga yang bahagia? Kehidupan yang lebih sihat dan bertenaga? Malah juga, teknik yang sama boleh digunakan untuk anda memperolehi KEKAYAAN dan KEJAYAAN di dalam hidup ini.
Sudah pastinya, ilmu ini bernilai ribuan ringgit. Tetapi, saya tidak mahu membebankan anda, dan saya mahu anda hidup bahagia dan yakin dengan memiliki bentuk badan yang diidamkan. Jadi, saya mengambil keputusan untuk meletakkan harga ebook ini pada harga mampu milik, iaitu RM50 sahaja.

YA! HANYA RM97 RM50 SAHAJA!

Ianya lebih murah dari produk-produk makanan atau ubat-ubatan yang terdapat di pasaran yang hanya memberikan kesan sementara dan memerlukan anda berhabis wang ringgit membelinya setiap bulan. Berbeza dengan ebook ini, ianya adalah pelaburan kepada ilmu dan sekali sahaja, selepas itu, anda boleh mengamalkannya secara berulangkali tanpa perlu mengeluarkan sebarang kos lagi.

TUNGGU! ADA BONUS ISTIMEWA UNTUK ANDA!

Jika anda mendapatkan ebook ini sekarang, saya juga akan memberikan anda beberapa ebook bonus yang dapat membantu anda menjayakan misi & impian langsing anda. Berikut ialah ebook bonus yang anda akan terima :-
9 Kod Rahsia TransformasiIanya mengandungi 9 prinsip yang perlu anda patuhi untuk memastikan misi langsing anda berjaya.
5 Laws Of Succes
Mengandungi 5 prinsip yang boleh anda ikuti untuk berjaya di dalam apa jua bidang yang anda ceburi.
36 Potent Food to Lose Weight & Live Healthy
Menyenaraikan 36 jenis makanan yang boleh anda ambil sebagai diet sihat anda sewaktu dalam proses menguruskan badan.

DAPATKAN SEGERA!

Klik pada butang "Order Now" dibawah untuk mendapatkan ebook ini. Siapa tahu? Mungkin ebook ini akan menjadi titik permulaan kepada perubahan pada diri anda sebagai seorang yang langsing, sihat dan ceria.
 
Sekian, semoga anda berjaya memperolehi bentuk beadan yang anda impikan.
Yang Benar
 
Aniz Hj Anwar
Aniz Hj Anwar
Penulis & Kaunselor Pelangsingan Badan Menerusi Terapi Minda
                
 
P/s:- Semuanya bermula dari MINDA ANDA… ANDA MAMPU MENJAYAKAN IMPIAN INI DENGAN SYARAT ANDA MEMBENARKANNYA!!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...