Wednesday, October 23, 2013

Tutorial Cara Buat Floating Ads With Close Button

By on 5:58 AM
Tutorial cara letak floating ads dengan close button pada blog By Blogger Blog Tutorial

Pasang iklan secara floating adalah satu cara terbaik untuk menjimatkan ruang pada sidebar..ia juga cara yang membuatkan pengunjung blog meluat sebab asyik2 nampak ads tu.. ramai juga blogger yang pakai script floating ads yang tidak mempunyai close button...


Close button adalah amat penting jika anda memasang floating ads pada blog...sebab tidak semua pengunjung mempunyai skrin yang sama besar mcm skrin anda..aku pernah jumpa floating ads yang menutup sebahagian shoutbox...jadi x blh tinggalkan jejak....

Live demo macam yang anda nampak pada sebelah atas kanan tu..klik butang pangkah untuk hilangkan iklan tu

Pergi ke deskboard--- design--- ada gadget----html/javaskript

Close
GANTIKAN TULISAN INI DENGAN SCRIPT NUFFNANG ATAU ADVERLERTS atau roti canai< /div>
 


Masukkan script pada
GANTIKAN TULISAN INI DENGAN SCRIPT NUFFNANG ATAU ADVERLERTS atau roti canai

top anda boleh ubah pada bottom untuk mengubah posisi widget di bawah
right pula anda boleh ubah kepada left untuk menyatakan yang anda seorang kidal...hahaha....

bila dah settle masukkan script.. save....setel...senangkan...script ni anda boleh ubah.. untuk buat floating widget yang lain..macam2 boleh buat..save script ni sebab ia memang berguna..kalo x mau save...boleh datang sini every day

sekian

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...